Hjem  »  Sov Godt

Baserat på örter som har använts sedan urminnes tider!

"Om du lider av sömnlöshet bör du först rådgöra med din läkare - SOV-GOTT kan inte ersätta kända mediciner mot sömnlöshet"

Om du har svårt att kliva upp när väckarklockan ringer och du känner dig trött och seg under dagen, då är det troligt att du faktiskt behöver mer sömn. Att sova gott är viktigt för en god fysisk och psykisk hälsa. Sömnbrist kan leda till att du får ett sämre humör, koncentrationssvårigheter och minskad prestationsförmåga. Du kan till och med vara en risk för människorna runt dig, om du t.ex. arbetar som chaufför eller med stora maskiner och är för trött. Det viktiga är inte hur länge du sover, utan på din sömnkvalitet.

  • Magnesium
  • Humle (Humulus Lupulus)
  • Havre (Avena Sativa)
  • Kamomill (Chamomilla)
  • Orsakar inte dåsighet

Fakta om sömn

De allra flesta behöver mellan 6 och 9 timmars sömn varje natt. Sömn ger oss vila och är viktig för att ge kroppen ny energi till nästa dag. Sömn är också viktig för att bearbeta det vi upplevt i vaket tillstånd. Sömnbehovet är inte statiskt, utan förändras under livets gång. Vi genomgår under en natts sömn, fem olika sömnstadier.

Det är ofta svårt att genomföra det dagliga arbetet om man är trött, eftersom både kreativitet, reaktion och fysisk prestationsförmåga försämras. Sömnbrist är tyvärr orsaken till många, både större och mindre olyckor och skador. Sömnbrist kan också leda till att du har svårt att koncentrera dig och lära dig nya saker.

Medan kroppen sover, fortsätter nämligen hjärnan att jobba vidare med dagens problem. Därför är det också klokt att lyssna till det gamla rådet "att sova på saken" när det gäller svåra beslut eller situationer som kan verka olösliga. Även om något känns omöjligt när du somnar, kan det mycket väl hända att du vaknar upp nästa morgon med en klar lösning av problemet.

Om du har svårt att kliva upp när väckarklockan ringer och du känner dig trött och seg under dagen, då är det troligt att du faktiskt behöver mer sömn. Har du tänkt ta igen förlorad sömn, är det bästa sättet att lägga sig lite lidigare nästa kväll och gå upp i vanlig tid på morronen.

Det är tungt för kroppen att ändra rytmen på den biologiska klockan. Om du plötsligt börjar vara uppe på natten, istället för på dagen, kommer det att ta en vecka för kroppen att ställa om sig och lika lång tid att vända tillbaka. Detta märker du väl om du varit en vecka eller två på andra sidan jordklotet.

Sömnbrist kan leda till att du får ett sämre humör, koncentrationssvårigheter och minskad prestationsförmåga. Du kan helt enkelt vara en risk för människorna runt dig om du t.ex arbetar som chaufför eller med stora maskiner och är för trött.

Att sova gott är viktigt för en god fysisk och psykisk hälsa. Det viktiga är inte hur länge du sover, utan på din sömnkvalitet.

Om du lider av sömnlöshet bör du först rådgöra med din läkare. SOV-GOTT kan inte ersätta medicinering mot sömnlöshet. SOV-GOTT är baserat på örter som genom tiderna har använts för att behandla sömnlöshet.

Goda Råd för bra sömn!

Stress och oro kan påverka sömnkvalitén. Stressa mindre under dagen, så får du förmodligen också bättre sömn.
Sover du för länge under helgen, kan det förstöra din dygnsrytm och du kan vara väldigt trött på måndag.
Sov inte på dagen, då störs din sömnfas. Ta max en tupplur på 20 minuter.
Minska alkohol, koffeinhaltiga drycker och nikotin 1 till 2 timmar innan du skall sova.
Att träna timmarna innan sänggående är mindre bra för sömnen.
Dagens sista måltid bör vara minst 1 timma före sänggåendet.
Ett varmt bad innan läggdags har en sövande effekt.
Lägg dig inte om du inte är sömnig. Ta Sov-Godt 30 minuter innan du lägger dig.
Se till att sovrummet är bekvämt. Det är viktigt att ha en madrass som passar dig och en skön kudde och täcke samt behagliga sängkläder. Frisk luft är också bra!
Om du inte somnar snabbt (inom 15-20 minuter) kliv upp.
Om du lätt störs av ljud kan du använda öronproppar när du sover. Blir du lätt irriterad av ljuset, kan du välja mörka gardiner eller kanske en mörkläggande rullgardin.
Tänk på något trevligt innan du stänger ögonen, det kan ofta ha en positiv inverkan på sömnkvaliteten.

GMP-tillverkning

Biovita AS – Din kosttillskottleverantör på nätet. Biovita AS säljer hälsokost och hälsokostprodukter direkt till dig utan några fördyrande mellanhänder. Biovita AS är idag en av landets ledande hälsokostleverantörer.

SovGott från Biovita tillverkas enligt stränga GMP-krav. GMP står för ”Good Manufacturing Practice” (=god tillverkningssed). Begreppet syftar till en tillverkning som sker enligt fastställda riktlinjer vad gäller innehåll, hygien och märkning.

Biovita AS är registrerat hos den norska myndigheten för livsmedelssäkerhet, Mattilsynet.

Sov Godt

SOV-GOTT är baserat på de örter, som genom tiderna har använts för att behandla sömnsvårigheter och innehåller bland annat:

Magnesium är ett av de viktigaste mineralerna i kroppen och finns i många livsmedel som kornprodukter och grönsaker. Gröna bladgrönsaker, nötter, bananer, baljväxter, mörk choklad, kaffe och mejeriprodukter, potatis, kött, skaldjur och fisk är också viktiga källor. Upptaget av magnesium i kroppen varierar beroende på hur mycket magnesium din kropp behöver. Om du skulle få i dig förmycket magnesium, kommer kroppen endast att ta tillvara på så mycket den behöver, men skall ändå inte överdoseras.

Humulus lupulus
På svenska Humle, är en välkänd ört bland de flesta människor än idag. Humle växer vilt i hela Europa, och har i århundraden odlats – och använts kommersiellt i många länder, till kosttillskott av olika slag samt te (förutom inom öl industrin).

Humle är kanske den mest kända och mest använda växt mot sömnsvårigheter genom tiderna. Humle har en förmodad lugnande effekt på det centrala nervsystemet.

Avena sativa
Avena Sativa är ett kraftigt och högväxt gräs inom familjen havre. Ända sedan medeltiden, har havrebaserade drycker rekommenderats för att lindra sömnlöshet, stress och oro.

Olika sorter av havre har också använts i århundraden som ett afrodisiakum. Avena Sativa är oftast den viktigaste ingrediensen i örtbaserade afrodisiakum preparat.

Det finns inga kliniska bevis för effekten av Avena Sativa – men mycket av de beskrivna effekterna kan bero på att havre innehåller höga halter av B-vitamin och kalcium - samt naturliga saponiner. Chamomilla
Kamomill har i århundraden använts som lätt lugnande och rogivande. Kamomill användes redan i antiken mot olika former av huvudvärk.

Kosttillskott - Innehåll per dygndos: 2 tab
Melisassae off 250 mg
Melkekaseinat peptider 250 mg
Magnesium 100 mg
Humulus Iupulus 50 mg
Avena sativa 50 mg
Chamomilla 50 mg

Ingredienser:
Melisassae off, Magnesiumhydroxid, Mjölkproteinhydrolysat, Humle extrakt, Avena Sativa extrakt, Citrusfiber, Modifierad stärkelse, Förtjockningsmedel (Mikrokrystallinsk cellulosa, Dicalciumfosfat) Ytbehandlingsmedel (Siliciumdioxid, magnesiumsalter av fettsyror). Arom oljor av : Lavendula, Chamomilla, Melissae, Myristica. Ytbehandlingsmedel (Hydroxypropylmethylcellulos) Färg: (Järnoxid).JA TACK!


Skicka mig 30 dagars förbrukning av SOVA-GOTT, jag betalar endast 39:90 i porto och exp. avgift.

Du har ingen skyldighet att göra ytterligare köp, men detta erbjudande innebär att du blir prenumerant. Du måste meddela oss inom 2 veckor efter att du fått ditt provpaket om du inte vill ingå en prenumeration. Som prenumerant får du efter 1 månad en ny leverans med 2 förpackningar Sov-Godt. Pris per förpackning är 198:- Totalpris per försändelse är 396:- med utskick varannan månad så länge du själv önskar. Vi bjuder på portot!